Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Tο 45% των Ελλήνων δεν έχει μπει ποτέ στο Ίντερνετ
Σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ανέρχεται στα 500 εκατ., δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Internet, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, το 24% του πληθυσμού των 27 κρατών, ηλικίας 16-74 ετών, ενώ ο στόχος είναι μέχρι το 2015 να έχει μειωθεί στο 15%.


Πάνω από το μισό του πληθυσμού της Ρουμανίας (54%) και σχεδόν το μισό σε Βουλγαρία (46%), Ελλάδα (45%), Κύπρο και Πορτογαλία (41%) δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Παράλληλα, μέσα από την έρευνα της Eurostat, παρουσιάζονται οι γεωγραφικές ανισότητες που εμφανίζονται ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.


«Πολλοί άνθρωποι πλέον δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το Internet. Ωστόσο, ένας μειούμενος αλλά όχι ασήμαντος αριθμός ατόμων του ευρωπαϊκού πληθυσμού δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ», αναφέρει η Eurostat.


Παρά τη αύξηση στα ποσοστά τα τελευταία πέντε χρόνια, στη Βουλγαρία σύνδεση στο internet διαθέτει το 45%, ενώ σε Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Σουηδία και Δανία τα ποσοστά ξεπερνούν το 90%.


Ποσοστό-έκπληξη παρουσίασε η Ισπανία, όπου μόλις το 64% των νοικοκυριών έχουν πρόσβαση στο internet.


Επιπλέον, σύμφωνα με τη Eurostat, το 2011 το 58% των χρηστών Internet στα 27 κράτη της ΕΕ παρήγγειλαν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω διαδικτύου. Το e-commerce εμφανίζεται πιο δημοφιλές σε χώρες, όπως η Μ. Βρετανία, η Δανία, η Γερμανία και η Σουηδία.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: